153
HABERLER
Kayseri Ulaşım A.Ş / HABERLER
ULAŞIMDA YENİ HEDEFLER ANLATILDI
22 Şubat 2018 Perşembe

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Ulaşım A.Ş. yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin marka şirketlerinden birisi haline geldi. Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu bir basın toplantısı yaparak Ulaşım A.Ş.’nin yaptığı ve yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Gündoğdu, Ulaşım A.Ş.’nin yaptığı çalışmalarla Kayseri’deki memnuniyet oranının her geçen yıl arttığını söyledi ve 2017 yılının şirket için büyüme ve gelişme yılı olduğunu belirtti.

Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, Ulaşım A.Ş.’nin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki merkezinde ve raylı sistem aracında basın mensupları ile bir araya geldi. Kurulduğu andan itibaren bilgi üretmeyi ve üretilen bilgiyi hem ülke hem de Kayseri şehri için kullanmayı kendisine ilke edinen Ulaşım A.Ş. için 2017 yılının büyüme ve gelişme yılı olduğunu ifade eden Gündoğdu, kuruluşundan bu yana 10 ayrı ulusal ve uluslararası ödül aldıklarını dile getirdi.  

Ulaşım A.Ş.’nin, kurulduğu günden itibaren kurumsallaşmaya önem verdiğini belirten Gündoğdu, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ile ISO 14001, ISO 18001, ISO 10002, ISO 14064, ISO 50001 standartları aldıklarını ve etkin olarak kullandıklarını söyledi. 34 km hat uzunluğuna ve 55 istasyona ulaşan raylı sistemde 68 araçla hizmet verildiğini ifade eden Gündoğdu, bu araçlardan 30’unun yerli üretim olduğunu vurguladı.  Gündoğdu, “2014 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten Sayın Mehmet Özhaseki’nin önderliğinde ve yönlendirmesiyle yerli üretimi teşvik edecek ama yabancı firmaların ihaleye girmesini engellemeyecek şekilde teknik şartnameler hazırlanmıştır. İhale karar süreçlerinde, Kalite, performans, işletme ve bakım giderleri gibi fiyat dışı unsurların değerlendirilmesinin yasal olarak mümkün olmasından dolayı, bu unsurları kapsayacak şekilde hazırlanmış olan ihale dokümanları neticesinde hem fiyat avantajı hem de teknik olarak üstünlük gösteren yerli firma ihaleyi kazanmıştır. Bir önceki araç alım ihalesi fiyatına göre 900 bin Euro daha avantajlı olarak alınan yeni raylı sistem araçları ile birlikte 30 araçlık filo için 27 milyon Euro daha az ödeme yapılmıştır. Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yerli araç temin etmesi ile birlikte yerli üreticiler daha etkin hale gelmiş ve farklı şehirler de yerli araç alımı yönünde tercihlerini kullanmışlardır. Sayın Mustafa Çelik Başkan göreve geldikten sonra projeyi sahiplenmiş, onun da desteği ile birlikte yerli raylı sistem araçları, seri üretimleri tamamlanarak 2016 yılı içinde hizmete alınmaya başlanmıştır. Yerli raylı sistem araçlarımız muadillerine göre bakım ve işletme giderlerinde daha avantajlı ve daha yüksek performansa sahiptir. Yeni araçlarımız tasarım olarak yüzde yüz yerli, donanım anlamında yüzde 60 oranında yerlilik payına sahiptir. Üretimi Ankara-Sincan’ da yapılmıştır.”

Toplu taşımanın tek elden daha etkin bir şekilde planlanması ve yönetilmesi için Kayseri Büyükşehir Belediyesi meclis kararı ile birlikte tüm toplu taşıma sistemi yönetiminin 2016 yılı başından itibaren Ulaşım A.Ş.’ ye devredildiğini vurgulayan Feyzullah Gündoğdu, bu tarihten itibaren Raylı Sistem ve bisiklet paylaşım sistemi ile özel halk otobüsleri ve belediye otobüslerinin Ulaşım A.Ş. tarafından sevk ve idare edildiğini söyledi. Gündoğdu, 2017 yılında raylı sistem ile 37 milyon, 381 hattaki 613 otobüsle de 85 milyona yakın yolcu taşındığını belirtti.

Bütünleşik toplu taşıma sistemin oluşturulması amacıyla alınmış olan bu karar olumlu sonuçlar vermeye başladığını ifade eden Gündoğdu, “2016 yılında yüzde 54 oranında olan otobüs sistemi memnuniyet oranı 2017 yılında yüzde 68 seviyelerine çıkmıştır. Raylı sistem memnuniyet oranı da yüzde 78’dir. Müşteri şikâyetleri de hızlı bir şekilde düşmeye başlamış milyon yolcu başına 250’lerden 100 şikâyete kadar inmiştir. Ayrıca, 2017 yılında İlçe taşımacılığında dönüşüm çalışmaları tamamlanmıştır. İlçe taşımacılık esnafları kooperatif çatısı altında birleşerek 172 adet yeni araç alarak hizmet vermeye başlamıştır. Yine 2017 yılında özel halk otobüsleri ile km+yolcu+performans bazlı hak ediş modeline geçilerek özel işleticinin hizmet kalitesine odaklanması sağlanmıştır” dedi.

Basın toplantısında 15 başlıkta 2017 yılında yapılan çalışmaları da anlatan Feyzullah Gündoğdu, Ulaşım A.Ş.’nin ulusal boyutuna da değinerek halen devam eden işlerle birlikte İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Samsun, Malatya, Şanlıurfa, Van, Mersin, Muğla, Gaziantep ve Yozgat illerine de farklı konularda hizmet verildiğini söyledi.

2018 yılı projeleri hakkında da bilgi veren Feyzullah Gündoğdu, “Bölge Hastanesi-Cumhuriyet Meydanı-Fakülte hattında kullanılmak üzere 10 adet 18 metre, 8 adet 25 metrelik Elektrikli otobüs alımı gerçekleştirilecek. Toplu taşıma hatlarını düzenleme çalışmalarına başlanılacak. Özel Halk Otobüsü esnafının kurmuş olduğu kooperatif çatısı altında esnaf araçlarını yenilemeye ve yeni araç almaya başlayacak. Mini Otogarlar ile otobüs terminali arasında yolcu taşımacılığına başlanılacak. EN 13816 Avrupa Birliği Hizmet Kalitesi Yönetim Standardı çalışmaları tamamlanarak belgelendirme yapılacak. Toplu taşımada gizli müşteri araştırması yapılacak. Yolcu Bilgilendirme sistemi ve akıllı duraklar hizmete alınacak. Toplu Taşıma Mobil uygulama hizmete sunulacak. 11 adet kaybis istasyonu bisiklet paylaşım sistemine ilave edilecek. Otoparkların boş/doluluk bilgileri yol kenarlarında VMS ile gösterilecek. Banliyö sistemi işletimine başlanılacak” diye konuştu.

GÖRSELLER
  
Destek hattı
Bizi takip edin!        
Web tasarım firmaları
© Copyright 2017 | Tüm hakları saklıdır. Web tasarım Medyatör