153
HABERLER
Kayseri Ulaşım A.Ş / HABERLER
ENGELSİZ ULAŞIM İÇİN FARKINDALIK ÇALIŞMASI YAPILDI
14 Mayıs 2018 Pazartesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. ile Anadolu Sakatlar Derneği’nin Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği ‘Engelsiz Ulaşım Projesi’ kapsamında Kayseri Ulaşım A.Ş çalışanları engelli vatandaşlarla birlikte raylı sistem araçlarıyla yolculuk yaptı.

"Engelleri Birlikte Kaldıralım" sloganıyla yapılan proje kapsamında; Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin raylı sistem, otobüs ve otopark alanlarında çalışan personelleri, tekerlekli sandalyeli yolcularla birlikte raylı sistem araçlarıyla yolculuk yaptı. Engelli vatandaşların raylı sisteme biniş ve inişlerine yardımcı olan görevliler ise engelli vatandaşların güvenli yolculuk yapabilmeleri için yapmaları gerekenleri anlattı. Anadolu Sakatlar Derneği Genel Sekreteri Ahmet Özkan yetkililere teşekkürlerini ileterek, engelli vatandaşların rahatlıkla raylı sistem aracıyla yolculuk yaptığını kaydetti. Özkan, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’ye çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Burada olması gereken engelsiz ulaşım, engellilerimizin ulaşabilirliği. Şu anda engellilerimiz, tekerlekli sandalyeleriyle rahatlıkla tramvaya binebiliyor, gidecekleri yere gidip gelebiliyor. Derneğimiz ve engelli vatandaşlarımız adına bu güzel farkındalık çalışması için teşekkür ediyoruz. Kayseri Ulaşım A.Ş’nin Engelli Ulaşım Personeli de engelli ve yaşlı yolculara çok yardımcı oluyor. Buna her gün şahit oluyoruz. Bu projenin uzun yılar sürmesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.  

Kayseri Ulaşım A.Ş Raylı Sistem İşletme Vardiya Amiri Mehmet Emin Yıldız ise raylı sistem işletmesi olarak sürekli engelli yolcularla iletişim halinde olduklarını, Engelliler Haftası kapsamında yaptıkları bu etkinlikle de kendilerini onların yerine koymak, onların sorunlarına birebir şahit olmak ve çözümler bulabilmek adına yaptıkları bu çalışma ile diğer yolculara da farkındalık yaratmak istediklerini dile getirdi. Yıldız, "10-16 Mayıs arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası’nda empati kurmak için Anadolu Sakatlar Derneği ile bir etkinlik düzenleyerek engelli arkadaşlarımızla birlikte yolculuk yapmak istedik. Hepimiz birer engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Bu konuda yolcularımızın engelli vatandaşlarımıza gereken önceliği tanımalarının çok büyük önemi var. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. olarak her zaman önceliğimiz engelsiz ulaşım ve müşteri memnuniyeti olmuştur. Bu şekilde de devam edeceğiz. Bu bir başlangıç oldu bundan sonrası için de engelli yolcularımıza yönelik hem farkındalık çalışmaları hem de onların rahat ulaşımını sağlamak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Vatandaşları tramvaylardaki engelliler için ayrılan bölgede daha duyarlı davranmalarını isteyen Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü: "Raylı sistem araçlarımızın her birinde ikişer adet engelli yolcularımıza tahsis edilmiş özel alanlarımız bulunmakta. Bu alanlar engelli vatandaşlarımızın güvenli yolculuğu için tahsis edilmiş özel alanlar. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz ve ilgili alanları meşgul etmemelerini rica ediyoruz. Engelli kardeşlerimizden de tekerlekli sandalyeleriyle, akülü araçlarıyla kendilerine tahsis edilen bölgede emniyetli bir şekilde yolculuk yapmaları için o bölgeye yönelmelerini rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Tekerlekli sandalye ile raylı sistem aracında yolculuk yapan engelli vatandaşlar ise raylı sistem aracıyla rahatlıkla yolculuklarını yapabildiklerini, Engelli Erişim Personelleri’nin ise kendilerine çok destek olduğunu, zorlandıkları noktalarda hızlı bir şekilde yardıma koştuklarını ve bu hizmeti sağlayan Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım A.Ş. yetkililerine teşekkürlerini sunduklarını dile getirdiler.

ENGELSİZ ERİŞİM PROJESİ HAKKINDA:

Kayseri Ulaşım A.Ş., yaşlı, engelli ve refakate ihtiyaç duyan yolcuları için “Engelsiz Erişim Projesi” başlattı. Haziran 2017 tarihinde hayata geçirilen proje kapsamında görevlendirilen personeller, birçok konuda vatandaşlara yardımcı oluyor.

Ulaşım A.Ş.’nin başlattığı engelsiz erişim projesi vatandaşın büyük takdirini topluyor. Bilet kullanımlarında, turnike geçişlerinde ve Raylı Sistem Araçlarına binip inerken yolculara yardımcı olan personeller, ulaşımda engelleri kaldırmak için hizmet veriyor.

Gönüllü olarak başvuruda bulunan üniversite öğrencileri arasından seçilen personeller, hafta içi ve cumartesi günleri 09.00-15.00 saatleri arasında, Düvenönü, Cumhuriyet Meydanı, Büyükşehir Belediyesi ve Fuzuli İstasyonlarında vatandaşlara yardımcı oluyor. 4 istasyonda yapılan pilot uygulama vatandaş tarafından takdirle karşılanıyor.

  
Destek hattı
Bizi takip edin!        
Web tasarım firmaları
© Copyright 2017 | Tüm hakları saklıdır. Web tasarım Medyatör